Bestellingen worden dagelijks verwerkt en verzonden, maar in verband met drukte bij PostNL en DPD kunnen leveringen langer duren.

Aanpassingen in huis voor ouderen: 5 handige tips en producten

SecuCare drempelvervanger bronskleurig

Als we ouder worden, kan het lastiger worden om zelfstandig thuis te blijven wonen. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen en aanpassingen die u hierbij kunnen helpen. Bij Oprijplaza helpen we u hier graag mee. Daarom delen wij 5 handige tips en producten voor aanpassingen in huis zodat ouderen veiliger en comfortabeler kunnen wonen.

Tip 1: Drempelhulpen

Een hoge drempel in huis kan voor struikelgevaar zorgen. Dit is een van de eerste dingen die u kunt aanpassen in huis, want met een van onze drempelhulpen kan dit probleem eenvoudig opgelost worden. Een drempelhulp is een oprijplaat die schuin afloopt, waardoor een drempel makkelijker te overbruggen is. Hier kunt u vervolgens gemakkelijk overheen lopen of met uw rollator of rolstoel overheen rijden. Onze drempelhulpen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en materialen, zoals rubber, aluminium en kunststof.

Tip 2: Drempelvervangers

Wil u uw oude drempel helemaal verwijderen? Dan kan een drempelvervanger uitkomst bieden. Een drempelvervanger wordt op de plek van de oude drempel geplaatst en zorgt ervoor dat de vloer bijna gelijk loopt. Hierdoor hoeft u niet meer over de drempel heen te stappen en wordt de doorgang nog gemakkelijker gemaakt. Onze drempelvervangers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor de drempelhulp ook mooi bij uw vloer past.

Tip 3: Wandbeugels

Wandbeugels zijn een van de onmisbare aanpassingen in huis voor ouderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Een wandbeugel kan op verschillende plekken in huis geplaatst worden, bijvoorbeeld bij uw trap, in de badkamer of naast het toilet. Door de beugel vast te houden tijdens het lopen of opstaan, kunt u uw evenwicht gemakkelijker bewaren en verkleint u de kans op vallen.

Tip 4: Anti-slip

Een gladde vloer in huis kan voor ouderen gevaarlijk zijn, omdat ze hierdoor kunnen uitglijden. Anti-slip producten kunnen dit risico verminderen. Bij Oprijplaza bieden we verschillende soorten anti-slip producten aan, zoals anti-slip tape en anti-slip stickers. Het aanbrengen van deze producten is eenvoudig

ABONNEER NU!

Blijf per e-mail op de hoogte van leuke aanbiedingen, inspiratie en meer!